Ons Groene Hart
De-Weijk_Altrecht-Den-Dolder-0069_BW

De Eijk Groep is niet alleen groen van buiten, maar ook van binnen. We hebben een groen hart dat klopt voor maatschappelijk verantwoorde initiatieven en projecten. Elke editie van Het Eijkpunt besteden we aandacht aan één van onze duurzame en/of sociale projecten, initiatieven en ontwikkelingen.


‘Een tweede kans, een eerste keuze’

  • Tekst: JENK
  • Foto: Paulien Varkevisser

Bijdragen aan de maatschappij en een eerlijke kans bieden aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Sociaal ondernemen en kwaliteiten optimaal benutten. Dat is waar De Eijk Duurzaam Werk voor staat. Het samenbrengen van mensen maakt ons niet alleen trots, maar ons ‘groene hart’ gaat er sneller van kloppen. Dat is ook de reden dat wij inmiddels zijn beloond met het PSO-30+ certificaat. 

De Eijk Duurzaam Werk ontving het PSO-30+ certificaat voor het behalen van de hoogste trede van De Prestatieladder Socialer Ondernemer (PSO). ‘Dit betekent dat wij voldoen aan de eisen van PSO-Trede 3 en dat minimaal dertig procent van onze werknemers van oorsprong een afstand heeft tot de arbeidsmarkt,’ vertelt Wim Lassche, bedrijfsleider van De Eijk Duurzaam Werk. Het PSO-30+ certificaat is hier een bewijs van, ook voor publieke opdrachtgevers. Zij mogen namelijk voorrang geven aan bedrijven die hieraan voldoen. Allemaal met het oog op sociaal ondernemen, om zo mensen met een kwetsbare arbeidspositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen.

D417JU_S
Foto: De Eijk Duurzaam Werk doet onderhoud van verschillende terreinen

HANDEN UIT DE MOUWEN
‘Buiten zit bij ons écht van binnen.’ Dat geldt voor het hele team van De Eijk Duurzaam Werk. Ongeacht achtergrond, afkomst en opleidingsniveau… buiten zijn brengt mensen samen! Er is altijd werk voor iedereen, ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. ‘Denk bijvoorbeeld aan het onderhoudswerk, zoals het maaien en beheersen van onkruid en blad op Center Parcs De Eemhof of het integrale wijkbeheer van pilotproject Almere’, aldus Wim.

HET TEAM VAN DE EIJK DUURZAAM WERK
Het grootste deel van het team heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Denk aan mensen met een audiovisuele handicap, Wajongers en mensen uit de SW (sociale werkvoorziening). Maar ook aan mensen die na de bijstand weer in het arbeidsproces terechtkomen. ‘Je merkt bijna geen verschil met de andere collega’s. Alleen soms in het tempo of de moeilijkheidsgraad van het werk.’ Hoewel we inmiddels ook andere werknemers bij de Eijk Duurzaam Werk hebben, zijn we er trots op dat nog steeds zeventig procent bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Deel dit artikel
Vorig artikel
stichting africa wood grow
Kruisbestuiving De toekomst van Keniaanse boeren
Volgend artikel
Onze Wortels Alles is groen bij Buro de Eijk
De-Eijk-Groep_MT-TEAM_aangepast-BW2